Εστιατόριο-Ταβέρνα “Οι Μουριές”

Την Άνοιξη του 2013 ο Σπύρος Κορωνιώτης από το Πέραμα και η Έφη Σκούρα με καταγωγή από την Λαδικού Υπάτης, ανακαινίσαν με κέφι, όρεξη και όραμα τις “Μουριές” στα Λουτρά της Υπάτης. Μιά παλιά ταβέρνα – εστιατόριο με ιστορία 40 χρόνων.

Το κατάστημα είναι ανοικτό από το πρωί για τσιπουράκια και μεζέδες. Το μεσημέρι σερβίρει μαγειρευτά και βέβαια τα παραδοσιακά ψητά στα κάρβουνα για τα οποία φημίζεται η Ρούμελη. Μένει ανοικτά, για κρασί και καλό φαγητό μέχρι αργά το βράδυ.

Ο Σπύρος με πολύχρονη εμπειρία στην παραδοσιακή αλλά και νέα κουζίνα, δημιουργεί πιάτα με έμπνευση και φαντασία.

Τα υλικά τους τα προμηθεύονται από μικρούς ντόπιους παραγωγούς και από τα μικρά περιβόλια της περιοχής. Ξεχωριστά είναι τα πιάτα με άγρια μανιτάρια που συλλέγονται από ειδικούς από τη γύρω περιοχή.

Στην γάστρα ψήνουνε κάθε μέρα πεντανόστιμα φαγητά και πίτες. Τα κότσια η προβατίνα και το κατσικάκι σιγοψήνονται για ώρες από το πρωι.
Οι πίτες τους φτιάχνονται από γυναίκες της περιοχής με χειροποίητο φύλο, φρέσκα χόρτα και αγνό ελαιόλαδο. Μαμαλίγκα, χορτόπιτες, στριφτόπιτα, μπαμπανέτσα και γλυκιά κολοκυθόπιτα.

Share Button
TRAVELERS' REVIEWS

FAMILY VACATION ! LOUTRA YPATHS GREECE

“Loutra Ypatis will truly rejuvenate your body, spirit and mind. Having been living in New York City, we were looking for a peaceful place away from large cities and or crowded Greek islands to unwind, and share quality time with my family. And we found this unique tranquil village in Central Greece, called Loutra Ypatis. […]

Share Button

CONNECT WITH US