Πάρκο Λουτρών Υπάτης

Το μεγάλο πάρκο των Λουτρών Υπάτης έχει σχήμα σχεδόν τετραγώνου και έκταση 100 στρμ. Περίπου στο κέντρο του αναβλύζει η πηγή. Είναι κατάφυτο από πανύψηλα πεύκα, κυπαρίσσια, κουκουναριές, πλατάνια, μουριές, ακακίες, εξωραϊσμένο με χώρους από πράσινο, θάμνους, κήπους με τριανταφυλλιές και πολλές ποικιλίες λουλουδιών και φυτών. Στο κέντρο του πάρκου δίπλα στη πηγή έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια παιδική χαρά με κούνιες, τραμπάλες , τσουλήθρες κλπ.  Ο περίπατος σε ένα τόσο όμορφο φυσικό περιβάλλον είναι πράγματι απολαυστικός.

Γύρω από το πάρκο υπάρχει πλούσια βλάστηση με θάμνους και αιωνόβια πεύκα και πλατάνια. Εκεί, βρίσκονται και τα παλιά μεγάλα ξενοδοχεία που κτίστηκαν στο τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, διατηρώντας το χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό στυλ της εποχής τους. Το πιο όμορφο όμως από αυτά τα ξενοδοχεία το «Φθιώτις» δεν υπάρχει πια. Καταστράφηκε στον τελευταίο πόλεμο και στη θέση του οικοδομήθηκε το «Ξενία». Εκείνα που σώζονται είναι το «Λαμία», το «Υπάτη», το «Πηγαί», το «Οίτη» και το «Όθρυς».

Υπάρχουν εκεί για να θυμίζουν άλλες εποχές που και εκείνες τότε είχαν τη δική τους ομορφιά. Έρχονται στο νου γυναίκες με φούστες μακριές, υπόλευκες ή σκούρες, το στυλ του περμανάντ στα μαλλιά, τα χαρακτηριστικά καπέλα με τα φρούτα ή τα λουλούδια και το αχώριστο ομπρελίνο για προστασία από τις θερμές ακτίνες του καλοκαιριού. Οι άντρες της εποχής με τα σταυρωτά σακάκια και τα λευκά πουκάμισα με το στενό γιακά, τα ρεβέρ στο φαρδύ παντελόνι και το χαρακτηριστικό ψαθάκι πάνω στη κοντή, στρωμένη και γυαλιστερή από το μπριγιόλ κόμη με την άψογη χωρίστρα.

Share Button
TRAVELERS' REVIEWS

FAMILY VACATION ! LOUTRA YPATHS GREECE

“Loutra Ypatis will truly rejuvenate your body, spirit and mind. Having been living in New York City, we were looking for a peaceful place away from large cities and or crowded Greek islands to unwind, and share quality time with my family. And we found this unique tranquil village in Central Greece, called Loutra Ypatis. […]

Share Button

CONNECT WITH US