Κακογιάννειο Αστεροσχολείο

Η έναρξη λειτουργίας του Αστεροσχολείου έγινε το 2009 και συνέπεσε με τον εορτασμό από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (IAU), ως Παγκόσμιου Έτους Αστρονομίας (ΙΥΑ 2009).

Το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας (ΙΥΑ 2009) σηματοδοτεί την τετρακοσιοστή επέτειο της πρώτης αστρονομικής παρατήρησης με τηλεσκόπιο από το Γαλιλαίο (Galileo Galilei).

 

Σκοπός του Αστεροσχολείου είναι να δώσει το ερέθισμα στους επισκέπτες του να ασχοληθούν  με τη μαγεία της εικόνας του έναστρου ουρανού και να γνωρίσουν το Σύμπαν.

Ένα μικρό πλανητάριο δηλαδή, που θα το επισκέπτονται Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της ευρύτερης περιοχής, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος.

Το Αστεροσχολείο Υπάτης είναι έδρα του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (Σ.Ε.Α.Φ.) που ιδρύθηκε το έτος 2007.

Έμβλημα του Σ.Ε.Α.Φ. είναι η εικόνα του Ηρακλή, γιατί αφενός μεν είναι αστερισμός, αφετέρου έχει και άμεση σχέση με τον τόπο μας, αφού στη θέση Πυρά πάνω στην Οίτη κάηκε κατά τη μυθολογία ο ήρωας.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα: www.asterosxoleio.gr 

Share Button
TRAVELERS' REVIEWS

FAMILY VACATION ! LOUTRA YPATHS GREECE

“Loutra Ypatis will truly rejuvenate your body, spirit and mind. Having been living in New York City, we were looking for a peaceful place away from large cities and or crowded Greek islands to unwind, and share quality time with my family. And we found this unique tranquil village in Central Greece, called Loutra Ypatis. […]

Share Button

CONNECT WITH US